Махніцький викличе «на килим» усіх міністрів оборони

Читать на русском

Генеральна прокуратура України розгляне діяльність кожного з попередніх міністрів оборони та начальників Генерального штабу Збройних сил, аби з'ясувати причини зниження боєздатності української армії.

Про це пише «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Генпрокуратури.

Наразі у відомстві перевіряють інформацію про службову недбалість попередніх складів Міністерства оборони України. Результати розслідування будуть передані до суду.

У доведенні армії до стану неналежної бойової готовності підозрюють, серед інших, Павла Лебедєва, Дмитра Саламатіна, Михайла Єжеля, Анатолія Гриценка, а також начальників Генерального штабу.

«Дії кожного Міністра оборони, кожного начальника Генштабу будуть досліджуватись на предмет того, які управлінські рішення вони виносили щодо реформування, скорочення, передислокації Збройних Сил. Окрім того, буде приділена увага закупівлі озброєння, військової техніки, а також тому, скільки бюджетних коштів витрачено і на що вони пішли», – заявив начальник Головного управління ГПУ Петро Візнюк.

Тотальна корупція, відмивання грошей, «списування» та неналежне утримання військового майна – ось далеко не повний список правопорушень, у яких можуть звинуватити колишніх міністрів.

Крім того, в Генпрокуратурі кажуть, що дії керівництва армії призвели до фактичного знищення військової прокуратури.

Вчора, 22 травня «Слово і Діло» вже писало про те, що, за словами нердепа та кандидата у президенти Олега Тягнибока, проти Анатолія Гриценка відкрили кримінальну справу за звинуваченням у розкраданні засобів оборони. Сам же Гриценко, який є опонентом Тягнибока на президентських виборах-2014, пояснив, що відповідне рішення ухвалив не він, а Віктор Ющенко.

На рахунку генпрокурора Олега Махніцького – 3 виконаних обіцянки з 18, зареєстрованих системою «Слово і Діло».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: