У відповідь на прохання Кличка на Майдані заявили, що не здадуться без бою

Читать на русском

Громадські організації Майдану оприлюднили маніфест власного розвитку, згідно з яким протестувальники не підуть з головної площі столиці до повного виконання вимог про люстрацію, покарання винних у масових розстрілах та конституційне закріплення статусу територіальних громад.

Про це з посиланням на «Укрінформ» пише «Слово і Діло».

«Ми - організації, що не просто фізично присутні на площі, але ті, що маємо намір зберігати дух Майдану, дух пропозицій, розвитку та контролю змін в Україні... Майдан не розходиться, поки не виконано вимоги Майдану», - заявила координатор прес-центру Майдану Наталя Соловйова.

Що ж до зовнішнього вигляду площі, на думку активістів, фізично він має бути збережений у такому вигляді, як є зараз, хоча майданівці не проти облагородження території.

«Майдан повинен залишитися, але повинен структурно змінитися, а саме: через проведення конкурсу по реорганізації території Майдану (архітектурний конкурс). Майдан повинен бути збережений у межах первинних барикад до перетворення Майдану на осередок побудови громадянського суспільства», - підкреслила Соловйова.

Треба сказати, що, якщо планам громадських активістів судилося здійснитися, то автомобілісти Києва можуть не сподіватися на відновлення руху Хрещатиком та Майданом: у планах майданівців - остаточно перетворити площу на пішохідну зону.

Нагадаємо, лідер партії УДАР Віталій Кличко, що за попередніми даними перемагає на виборах київського міського голови, заявив, що барикади на Майдані Незалежності виконали свою функцію і мають бути знесені. Частину наметів і справді демонтували в ніч перед 28 травня.

Сьогодні з проханням розійтися звернувся до протестувальників і «народний міністр Майдану» Євген Нищук.

Сам Віталій Кличко поки що виконав 35 із 159 обіцянок, зафіксованих системою «Слово і Діло». Які саме - дивіться на нашому сайті.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: