Допомігши студентам-бюджетникам із Криму, Квіт забув про контрактників

Читать на русском

Незважаючи на обіцянку міністра освіти Сергія Квіта, не всі кримські студенти мають можливість перевестися на навчання до ВиШів материкової України.

Від студентів-контрактників вимагають повторної сплати за навчання, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Радіо Свобода».

Зокрема, у Львівському університеті ім. І. Франка кримських студентів, що бажають продовжити навчання за контрактом, відмовляються зараховувати. Причина у тому, що ті нібито повинні внести оплату за навчання, у той час як відповідний навчальний період вони вже оплатили в Криму.

У Міністерстві освіти кажуть: законодавча база для розв'язання таких проблем готова, але ще не затверджена Мін'юстом. «Окремо будемо розбиратися з тими дітьми, які встигли заплатити за весь навчальний рік. Всі керівники ВНЗ про це знають. Я думаю, найближчим часом ми це питання вирішимо», - коментує ситуацію директор департаменту вищої освіти Юрій Коровайченко.

За даними Міносвіти, наразі студентів із Криму прийняли близько сотні ВиШів материкової України.

Цікаво, що у системі «Слово і Діло» ця обіцянка Сергія Квіта позначена як виконана, окільки формально відомство пішло назустріч студентам і близько 1,5 тисячі з них змогли успішно перевестися до навчальних закладів материкової України. Однак, як виявилося, турботу міністерства поки відчули не всі, хто її потребував: в одному лише Львівському університеті зі 100 студентів-кримчан, проблеми із зарахуванням мають чверть.

Рейтинг відповідальності очільника міністерства освіти наразі містить 1 невиконану обіцянку із 52. Ще 49 перебувають у процесі виконання. Більше про те, чого вдалося досягти міністру освіти Сергію Квіту за перші 3 місяці в уряді, читайте у спеціальному матеріалі «Слова і Діла».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: