Колесніков із хокеїстами розраховують, що до 2015 року АТО закінчиться

Читать на русском

Конгрес Міжнародної федерації хокею визначив Донецьк місцем проведення Чемпіонату світу з хокею в дивізіоні 1А – третього за престижністю серед національних збірних.

14 з 25 голосів членів Федерації дісталися Донецьку, незважаючи на те, що навколо міста триває антитерористична операція та продовжують гинути люди, пише «Слово і Діло» з посиланням на телеканал XSport.

«Ми вдячні керівництву IIHF за довіру, висловлену Україні та Донецьку, який отримав право на проведення ЧМ 2015 року в дивізіоні 1А», – сказав в інтерв'ю народний депутат від Партії регіонів Борис Колесніков. Політик також додав: «Рішення Міжнародної федерації свідчить про високу оцінку зусиль, які здійснюються в Донецьку для розвитку хокею. Вже зараз Донецьк став хокейною столицею України».

Державна програма розвитку хокею в Україні була затверджена ще у 2007 році. Однак особливих успіхів у розвитку та популяризації цього виду спорту українці поки не досягали. Свого часу побудувати нові льодові арени в різних містах України обіцяли і сам Борис Колесніков, і мер Львова Андрій Садовий, і навіть колишній міністр освіти Дмитро Табачник.

Тим часом обстановка на Донбасі вкрай загострена. В ході антитерористичної операції продовжують гинути люди – як з боку військових, так і з боку сепаратистів. Учора «Слово і Діло» повідомляло про загибель під Волновахою 13 військовослужбовців. За уточненою інформацією, їх кількість зросла до 16. А вранці 23 травня поблизу с. Карлівка на Донеччині зав'язався бій між батальйоном «Донбас» та угрупованням сепаратистів.

Сам Борис Колесніков обіцяв, що не дозволить «перетворити Донбас на Сомалі» та заявив, що місцева влада разом із представниками бізнесу розробляють систему колективної безпеки в регіоні. Крім того, нардеп запевнив, що його політсила ніколи не буде підтримувати сепаратистських закликів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: