Нехокейна Україна

Читать на русском

В далекому 2007-му, перебуваючи на посаді Прем’єр-міністра, Віктор Янукович вирішив розвивати в державі хокей. З цією метою була розроблена державна програма "Хокей України". Програма розрахована аж на 10 років, тому її реалізація просувається, м’яко кажучи, повільно.

Тим часом політики не оминають можливості попіаритися на хокейній темі, приписуючи собі нечисельні успіхи в реалізації згаданої Програми.

Зокрема, лише декілька проектів з розбудови хокейних арен можна назвати завершеними. 19 грудня відбулось відкриття сучасної льодової арени у Кривому Розі. Із запізненням, але все ж таки завершилось будівництво льодової арени в Білій Церкві.

Проте так і не розпочалось минулого року будівництво льодового стадіону в Богуславі, хоча голова Київської облдержадміністрації Анатолій Присяжнюк запевняв в протилежному. Зазначимо, що льодовий стадіон у Богуславі має запрацювати на початку 2014-го року. Народний депутат та президент Федерації хокею Севастополя Вадим Колесніченко обіцяв місту льодовий палац ще до кінця 2012-го року, але на сьогодні проект ще не завершений. Здача об’єкту в експлуатацію перенесена на кінець поточного місяця. Важко дається будівництво міського льодового палацу і луганському меру Сергію Кравченку. Завершення будівництва перенесено на 2013-й рік.

За цими нечисельними успіхами слідують одні лише обіцянки. Побудувати льодові арени найближчими роками обіцяють в Дружківці, Запоріжжі, Львові, Сумах, Кіровограді, Вишгороді та два стадіони в Києві.

З президентом в особі народного депутата Бориса Колеснікова хокейний клуб «Донбас» має всі шанси отримати найбільшу арену серед клубів Континентальної хокейної ліги. Але хто опікуватиметься будівництвом інших обіцяних Борисом Вікторовичем арен після його звільнення з посади Мінінфраструктури?

Приємно знати, що програма розвитку хокею існує, також приємно, що певні кроки в наміченому напрямку все ж таки виконуються. Але неприємно усвідомлювати, що розвиток українського спорту в пріоритетах чиновників залишається на десятому місці. Неприємно, що єдиним видом спорту, на який в Україні витрачаються кошти, був і залишається футбол.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: