Тимошенко, Ляшко і Богомолець наввипередки обіцяють електронний уряд

Читать на русском

Кандидати у президенти Юлія Тимошенко, Олег Ляшко, Ольга Богомолець та Дмитро Ярош пропонують боротися з корупцією та лобіюванням у міністерських кабінетах шляхом введення системи «електронний уряд».

Цю спільну обіцянку в передвиборчих програмах кандидатів зафіксувало «Слово і Діло».

Лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко має намір запровадити електронне урядування для уникнення особистого контакту бізнесменів та чиновників. «Ми зараз повністю беремо досвід Естонії для того, щоб практично бізнесмен не спілкувався з будь-яким чиновником», – заявила Тимошенко 4 квітня.

До неї про цей намір у своїх програмах заявили також інші кандидати на посаду президента: Олег Ляшко, Дмитро Ярош та Ольга Богомолець. Остання, до речі, також виступила з ініціативою створення сервісу «електронна демократія», необхідного для «справедливого відкритого виборчого процесу без політичної корупції та залежності від олігархів».

Варто зазначити, що окремі ініціативи щодо переведення державних процедур в електронну площину висунули й інші кандидати. Серед них – Василь Цушко, що пропонує ввести едину електронну систему сплати податків для боротьби з корупцією в Міндоходів.

Нагадаємо, міністр Кабінету міністрів Остап Семерак пояснив, що уряд Миколи Азарова не ввів цю систему тому, що вона суттєво ускладнювала тіньові оборудки чиновників. Учора, 22 травня, він також заявив, що в Кабінеті міністрів уже запрацювала електронна система документообігу, щоправда, лише у тестовому режимі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: