Мусію дають шанс приступити до виконання обіцянки щодо боротьби з корупцією

Читать на русском

Міністерство охорони здоров'я отримало прохання від кандидатів на посаду ректора університету ім. Богомольця протидіяти корупції у проведенні виборів голови цього навчального закладу.

«Кожен із кандидатів на пост ректора зрозумів, що знаходиться в нерівних умовах з іншими кандидатами. Зокрема, Катериною Амосовою. ... Щоб не допустити нечесних виборів, ми підписали меморандум і просимо міністра охорони здоров'я Олега Мусія підписати його», – сказав на прес-конференції один із кандидатів на посаду ректора НМУ, професор Віктор Досенко, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

П'ятеро претендентів підписали меморандум, який дозволить протидіяти корупції на виборах ректора цього вишу. У меморандумі вони просять Олега Мусія створити рівні умови для всіх кандидатів і усунути від виконання обов'язків ректора НМУ Катерину Амосову, оскільки вона також є кандидатом на посаду ректора.

Нагадаємо, міністр охорони здоров'я Олег Мусій пообіцяв повністю викорінити корупцію з системи охорони здоров'я України. Зокрема, він заявив, що боротиметься з відкатами, нечесними тендерами, сумнівними схемами і хабарами у відомстві.

Нагадаємо, Олег Мусій з 27 лютого – міністр охорони здоров'я України.

У системі «Слово і Діло» зафіксовано 20 його обіцянок, серед яких – обіцянка затвердити універсальний єдиний клінічний протокол лікування туберкульозу. Втім, усі обіцянки Мусія поки знаходяться в процесі реалізації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: