Нам не потрібно братських відносин із Росією – Яценюк

Читать на русском

Під час Третього всеукраїнського круглого столу національної єдності, який проходить сьогодні в Миколаєві, прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що Україні не потрібно таких «братніх» відносин з РФ.

«Не треба нам цих братських відносин (з Росією - Ред.), а то ми постійно виходимо молодшими братами. Рівні відносини. З родичами ми якось самі розберемося», - заявив Яценюк, повідомляє «Слово і Діло».

Він також повідомив, що в сьогоднішніх умовах двосторонніх переговорів між Росією і Україною найближчим часом бути не може. «Довіри до слів немає. Виконуйте ви свої зобов'язання – будемо виконувати ми», – зазначив прем'єр.

Водночас Яценюк нагадав, що Росія здійснила військову агресію на території України. «Росія порушила міжнародне право, Росія знищила систему європейської безпеки і ще наплювала на статут організації ООН, в якій Україна і Росія є співзасновниками», – підкреслив політик.

За словами прем'єра, поновлення переговорів між сусідськими країнами можливо тільки після проведення повторної Женевської чотиристоронньої зустрічі. «Ми готові до формату Женеви-2. А потім подивимося», – заявив Яценюк.

Разом з тим він констатував, що ситуація на сході України помітно покращилася. «Протягом останніх днів можна сказати, що ситуація на Донбасі розгорнулася в інший бік. Можу сказати, що це можна віднести в актив нашої спільної діяльності», – підсумував прем'єр.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: