Гриценко не помітив 13 тушок серед своїх

Читать на русском

Народний депутат України, кандидат у президенти Анатолій Гриценко помилився у своїх прогнозах про відсутність зрадників в опозиції на більш як десять чоловік.

22 червня 2012 року Анатолій Гриценко  заявив, що у списках об'єднаної опозиції майбутніх тушок не буде. Це, на думку політика, суперечить закладеному в угоді фундаментальному принципі: лідери партій несуть персональну відповідальність за того, кого рекомендують кандидатами в депутати або на керівні посади в опозиції, пише "Слово і Діло".

Однак першого дня засідання Верховної Ради VII скликання 12 грудня 2012 року народний депутат Олександр Волков, тодішній член партії "Батьківщина", увійшов до складу парламентської фракції Партії регіонів.

Раніше, 3 грудня, свої повноваження народного депутата від "Батьківщини" склав Роман Забзалюк, проте пізніше відкликав свою заяву.

Також відмовилися увійти до складу фракції "Батьківщина" Андрій і Олександр Табалови. Об'єднана опозиція зажадала від них здачі мандатів.

У квітні 2013 з фракції вийшли ще чотири депутати: Віталій Немилостивий, Олег Канівець, Роман Стаднійчук, Ігор Скосар.

6 червня 2013 року, відкриваючи вечірнє засідання Верховної Ради України, голова ВР Володимир Рибак заявив, що до парламенту надійшли заяви Купчака і Кутового про вихід із фракції "Батьківщина". Андрій Павелко склав свій депутатський мандат 11 жовтня 2013.

Варто зазначити, щодо "тушкування" є питання й до самого Гриценка. Входячи у фракцію "Батьківщина", він пообіцяв скласти депутатський мандат у разі виходу з неї, але так цього і не зробив. Нагадаємо, Гриценко залишив "Батьківщину" 4 лютого 2014 року.

Незважаючи на обіцянку Анатолія Гриценка, опозиціонери не поспішають перетворюватися на зразкових парламентарів і дотримуватися принципів особистого голосування. "Кнопкодавство" у Верховній Раді продовжує бути звичним явищем.

Таким чином, Гриценку не вдалося виконати цих обіцянок. З 55 заяв політика, зареєстрованих системою "Слово і Діло", виконано 13. Ще 36 – у процесі виконання. Так, нещодавно кандидат у президенти пообіцяв, що найближчим часом в Україні відбудуться позачергові парламентські вибори.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: