Гриценко не зміг приструнити депутатів-кнопкодавів

Читать на русском

Незважаючи на обіцянку Анатолія Гриценка, колишні опозиціонери не поспішають перетворюватись на зразкових парламентарів та дотримуватися принципів особистого голосування.

Кнопкодавство у Верховній Раді продовжує бути звичним явищем, пише «Слово і Діло».

Обіцянку забезпечити особисте голосування всіма депутатами тодішньої опозиції дав 22 червня Анатолій Гриценко. Нардеп був настільки впевнений у своїх колегах, що пообіцяв, що кнопкодавства серед опозиціонерів не буде щонайменше до закінчення строку повноважень Верховної Ради.

Між тим, журналістам вдалося зафіксувати не один факт голосування народними обранцями «за себе і за того хлопця». Найсвіжіший приклад – голосування  депутата від «Батьківщини» Андрія Іванчука на засіданні 15 травня.

Чи не найбільш кричущим випадком порушення правила персонального голосування також можуть «похвалитися» однопартійці Юлії Тимошенко. 10 квітня картки Сергія Соболєва, Володимира Ар’єва та Андрія Шевченка проголосували в парламенті в той час, коли ті перебували у Стразбурзі на засіданні ПАРЄ.

Забезпечити виключно персональне голосування в парламенті свого часу обіцяли й Арсеній Яценюк, і Віталій Кличко, і низка інших депутатів чи не з кожної фракції.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: