У Раді гарантували статус російської мови в Конституції

Читать на русском

Верховна Рада ухвалила меморандум взаєморозуміння і миру, в якому передбачено забезпечення в Конституції статусу російської мови, децентралізацію влади й розробку правоохоронцями плану з безпеки громадян.

«Поряд із конституційним статусом української мови як державної Верховна Рада забезпечує гарантування статусу російської мови. Держава також гарантуватиме підтримку мов національних меншин у місцях їх компактного проживання», – заявив спікер парламенту Олександр Турчинов, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на УНІАН.

За відповідний проект постанови ВР №4904 «Про меморандум взаєморозуміння і миру» проголосували 252 народних депутатів з 226 мінімально необхідних для ухвалення.

Меморандумом також передбачено закріплення статусу України як парламентсько-президентської республіки й негайне проведення конституційної реформи. Крім того, як зазначається в документі, в Україні має бути проведена широкомасштабна судова реформа, а також реформа правоохоронних органів і прокуратури.

В активі Олександра Турчинова – 26 виконаних обіцянок зі 114, зареєстрованих у системі «Слово і Діло». У процесі виконання зараз знаходиться 71 обіцянка політика, зокрема, про те, що Україна відновить свою територіальну цілісність.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: