Замість того, щоб скорочувати старі податки, Кабмін відхиляє нові

Читать на русском

У Міністерстві доходів та зборів відмовилися від запровадження податку на оборот коштів підприємств.

Про це повідомив перший заступник міністра Ігор Білоус, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Українські новини».

Про ймовірне введення податку на оборотні кошти, що становитиме 1-2%, в Міндоходів заявляли ще влітку 2013 року. Розроблений відомством законопроект передбачав сплату 1% або 2% коштів від обороту підприємств, залежно від ставки ПДВ.

За планами міністерства, закон мав вступити в силу з початку 2014 року. Новий склад Кабміну спочатку відтермінував це напрацювання колишньої влади, а тепер вирішив його відмінити.

Прийняття додаткових податків вочевидь не вписується в нову податкову стратегію, оголошену прем’єр-міністром Арсенієм Яценюком. Нагадаємо, він пообіцяв скоротити кількість податків для малого та середнього бізнесу, а у 2015 році – ухвалити нову редакцію Податкового кодексу, в якому буде всього 8 основних податків.

Крім Яценюка, докласти зусиль для зменшення кількості податків пообіцяв напередодні парламентських виборів і Віталій Кличко. Його однопартійці взяли на себе обіцянку залишити лише 7 основних податків.

Спрощення податкового навантаження стало також лейтмотивом програм багатьох кандидатів і на президентських виборах 2014 року. «Слово і Діло» вже писало про намір кардинально змінити Податковий кодекс, який озвучували Дмитро Ярош, Юлія Тимошенко, Петро Порошенко та низка інших кандидатів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: