Ярош радикальний у всьому, навіть у податках

Читать на русском

У своїй програмі на виборах президента України в 2014 році Дмитро Ярош обіцяє зменшення кількості податків до трьох.

Це, безумовно, найбільш радикальна обіцянка серед усіх заяв політиків, які свого часу обіцяли зменшити їх кількість. Зокрема нинішній прем'єр-міністр Арсеній Яценюк у червні 2012 року пообіцяв, що після парламентських виборів 2012 року новостворена більшість внесе зміни до Податкового кодексу і залишить тільки сім податків.

А от перший заступник міністра доходів і зборів та за сумісництвом керівник податкової служби Ігор Білоус 14 квітня 2014 року заявив про намір скоротити кількість існуючих податків з 20 до 10.

Також відзначимо, що стосовно оподаткування системою «Слово і Діло» зафіксовано ряд передвиборчих обіцянок, які були озвучені кандидатами в президенти. Так, Юлія Тимошенко заявила про намір домогтися податкової амністії, щоб дати можливість бізнесу прозоро працювати і викорінити корупцію. А у своїй президентській програмі 2014 року Петро Симоненко пообіцяв зниження податків для підприємців, які займаються реальним виробництвом. В свою чергу, кандидат на пост глави держави Вадим Рабінович пообіцяв створювати офшорні зони зі спрощеною формою оподаткування.

Всього в системі «Слово і Діло» зафіксовано 67 обіцянок Дмитра Яроша, три з яких він вже виконав. Зокрема, він, як і обіцяв, створив у Донецькому регіоні спецбатальйон «Донбас».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: