Катеринчук спокусився мерським кріслом, хоча обіцяв його Кличку

Читать на русском

Народний депутат, член фракції «Батьківщина» Микола Катеринчук вирішив на майбутніх виборах київського міського голови відібрати голоси у свого колишнього соратника Віталія Кличка, хоча обіцяв цього не робити.

«Слово і Діло» пильно стежило за заявами політика і з’ясувало, що обіцянку діяти з Кличком як команда, а не як суперники, він не виконав.

Так, 15 квітня Катеринчук запевнив, що він, як і інші представники колишньої опозиції, матимуть право виставляти свою кандидатуру на посаду міського голови Києва тільки в разі, якщо на неї не балотуватиметься Віталій Кличко.

Однак 1 травня, коли ТВК завершила реєстрацію кандидатів, у списку претендентів на крісло очільника міста опинилися обидва політики. Нагадаємо, що Кличко, щоб брати участь у київських виборах, відмовився від президентських амбіцій.

Таким чином, колишня опозиція продемонструвала свою неспроможність домовитися не лише щодо єдиного кандидата на президентських виборах, а й навіть щодо висуванця на місцевому рівні. Про те, як майданівські лідери ділять владу у столиці, «Слово і Діло» вже писало у своєму спеціальному матеріалі.

Рейтинг відповідальності Миколи Катеринчука свідчить, що з 38 обіцянок політика, зареєстрованих у системі «Слово і Діло», він спромігся виконати лише одну. В той самий час невиконаних обіцянок у Катеринчука цілих 4. Крім слів заяви про підтримку Кличка, в його пасиві – продовження мораторію на продаж землі, блокування роботи Київради в разі, якщо її склад не зміниться, та включення пункту про вибори у столиці до «списку Фюле».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: