Колишня опозиція не може поділити владу у столиці – «Слово і Діло»

Читать на русском

Менш ніж за місяць до виборів мера Києва «Слово і Діло» констатує, що обіцянки 5 українських високопосадовців про висунення єдиного кандидата виконані не були.

У розпал революційних подій у Києві українські опозиціонери в один голос заявляли, що на виборах мера столиці виступатимуть єдиним фронтом. Не минуло й трьох місяців, як обіцянки колишніх соратників перетворилися на порожні слова.

Ще в середині грудня обіцянку висунути кандидата від об’єднаної опозиції дав депутат від «Батьківщини», голова Херсонської ОДА Юрій Одарченко. Пізніше про це заявляв Арсеній Яценюк, Микола Томенко, Віталій Ярема та Віталій Кличко. Останній навіть відмовився від участі у президентській гонці, поступившись місцем Петру Порошенку. Однак визнати Кличка єдиним кандидатом у столичні мери від опозиції погодився лише Юрій Луценко.

Сьогодні стало відомо про те, що ЦВК зареєструвала кандидатами на посаду мера Києва Лесю Оробець та Миколу Катеринчука. Про намір балотуватися неодноразово заявляли Володимир Бондаренко та Ігор Луценко (усі – представники колишньої опозиції).

Раніше «Слово і Діло» повідомляло про те, що в Партії Регіонів не висуватимуть кандидатів на крісло київського міського голови. Натомість, спробувати свого щастя на цій посаді ще раз вирішив Олександр Омельченко.

Варто зазначити, що єдності не вистачає не тільки кандидатам на посаду мера столиці, але і висуванцям у депутати місцевих рад. Так, «Батьківщина» та «Свобода» домовилися про спільних кандидатів-мажоритарників лише у 8 округах з 13. Щоправда, «УДАР» Віталія Кличка і «Справедливість» Петра Порошенка все ж ідуть на вибори київських депутатів одним списком.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: