Маломуж пропонує зберігати спокій і чекати, доки Крим повернеться сам

Читать на русском

Кандидат на посаду Президента і колишній голова Служби зовнішньої розвідки України Микола Маломуж вважає, що півострів Крим знову стане українським вже за півтора-два роки.

Про це він заявив під час національних дебатів, відповілаючи на питання журналіста «Слова і Діла».

Маломуж вважає, що оптимальний спосіб повернути Крим – продовжувати дбати про кримчан, незважаючи на фактичну окупацію півострова Росією. «Зараз не треба кидати його (Крим – «Слово і Діло»), економічні, соціальні, інфраструктурні контакти повинні бути. Потужний фактор кримських татар і українців там. Через 1,5-2 роки кримчани піднімуться за Україну. А Україна їх прийме. Фактично, бо юридично ми й так знаходимось там, а Росія нічого не зможе зробити, там буде своя дестабілізація», - заявив політик.

Свою позицію Маломуж ґрунтує на тому, що Росію чекає економічний спад: «В даний момент тенденції, пов’язані з вирішення ситуації в Криму, будуть наростати. А в Росії, зрозуміло – падати. Економіка в надзвичайно складному стані. Економісти Росії, радники Путіна, визнають, що погіршення ситуації наступить через півтора-два роки. Падіння цін на газ та нафту на 30% - це розвал економіки, розвал Росії», - впевнений кандидат.

Зазначимо, що про намір повернути Крим у своїх передвиборчих заявах говорив чи не кожен претендент на найвищу посаду держави. Так, незадовго після кримського псевдореферендуму, Юлія Тимошенко заявила, що повернення Криму – це питання найближчого часу. Петро Порошенко підкреслив, що боротьба за повернення автономної республіки стане пріоритетом його діяльності на посаді Президента. Те ж саме заявив і Дмитро Ярош, підкресливши, що для цього Україні потрібно нарощувати свою військову міць і методично займатися дестабілізацією ситуації всередині регіону, як це свого часу робила Росія.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: