Через невиконану обіцянку Ляшка кримські татари можуть постраждати

Читать на русском

У Сімферополь зігнані додаткові сили російської поліції і автозаки у зв'язку з заходами з нагоди річниці депортації кримських татар. Подібне не сталося б, будь виконано обіцянку Олега Ляшка про те, що Крим залишиться у складі України.

У день траурних заходів до річниці депортації кримсько-татарського народу російська влада зігнала у центр Сімферополя до площі Леніна і прилеглих вулиць автозаки і ОМОН, рух транспорту перекрито, прохід заборонено, пише «Слово і Діло»  з посиланням на «Українську правду».

Крім цього над центром Сімферополя періодично пролітають гелікоптери.

Силовики відмовляються сказати до якого часу центральну площу міста буде оточено і рекомендують «звернутися до начальства». Разом з тим, місцеві жителі підтримують підготовлені владою заходи безпеки, однак очікують провокацій.

14 березня Ляшко пообіцяв, що Крим залишиться в Україні. Однак 20 березня 2014 Держдума ратифікувала договір про приєднання Криму і Севастополя до Росії.

Нагадаємо, 28 квітня півострів Крим став офіційно тимчасово окупованою територією. Відповідний закон підписав  в. о. Президента Олександр Турчинов.

Системою «Слово і Діло» зафіксовано 88 обіцянок Олега Ляшко. 14 квітня він пообіцяв, що Луганщина буде залишатися в складі України .

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: