У Коваля контролюють все навколо Слов’янська, але не сам Слов’янськ

Читать на русском

Станом на 17 травня Збройні Сили України повністю контролюють обстановку навколо Слов’янська.

Про це сказано в повідомленні прес-служби Міністерства оборони, передає «Слово і Діло».

В той же час, у самому місті, як і раніше, захопленими залишаються адмінбудівлі, стоять блокпости та барикади.

«Населений пункт з усіх боків по периметру оточений блокпостами. У місті захопленими залишаються кілька адміністративних будівель, зокрема, міської ради, міськвідділів МВС та СБУ, міського суду, представництва «Укртелекому» та центрального відділення поштового зв’язку. У місті залишається 27 барикад і «блокпостів» сепаратистів», - повідомляють в Міноборони про обстановку в Слов’янську.

За інформацією оборонного відомства, бойовики обладнують вогневі точки у помешканнях місцевих жителів та ведуть активну дезінформацію серед місцевого населення.

30 квітня в.о. глави Адміністрації Президента Сергій Пашинський пообіцяв локалізувати і стабілізувати ситуацію у Слов'янську найближчими днями, але ця його обіцянка виконана не була.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков 6 квітня заявив, що ситуація на сході буде стабілізована без пролиття крові, але цей прогноз також не справдився.

7 травня Міноборони повідомило про погрози сепаратистів підірвати всі адмінбудівлі Слов'янська в разі штурму Збройними силами.

Губернатор Донецької області Сергій Тарута заявив, що у зв'язку з нинішньою ситуацією жителі Слов'янська в день виборів президента голосуватимуть в іншому місті.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: