Тимошенко вирішила зачекати з пенсійними реформами до виборів

Читать на русском

Напередодні президентських виборів Юлія Тимошенко вирішила реанімувати свою стару обіцянку про відміну пенсійної реформи, пише «Слово і Діло».

У 2011 році, після прийняття Верховною Радою закону про пенсійну реформу лідерка «Батьківщини» заявила, що ця реформа буде відмінена, коли Віктор Янукович піде з влади.

Варто відзначити, що Тимошенко зверталася з цим питанням до Конституційного суду ще за каденції Януковича – у 2011 році, однак позитивного рішення так і не домоглася.

Одразу після самоусунення Януковича у лютому 2014 року «Слово і Діло» поцікавилось, чи збираються представники політичної сили виконувати обіцянку Тимошенко. Виявилося, що на її реалізацію в бюджеті не вистачає коштів.

Втім, це зовсім не завадило Тимошенко знову заявити, що вона ініціюватиме відміну пенсійної реформи. Про це вона сказала 10 травня, тобто у розпал президентської передвиборчої кампанії. Тоді політик підкреслила, що з моменту прийняття ця реформа не принесла Україні нічого, крім приниження людей.

Тимошенко вже не вперше не виконує обіцянки перед українськими пенсіонерами. Так, у 2009 році тодішній прем’єр пообіцяла, пенсійний вік підвищуватись не буде. Це зобов’язання експерти «Слова і Діла» занесли в архів, як таке, що не могло бути виконане з об’єктивних причин. Однак згадана вище пенсійна реформа, прийнята уже за прем’єрства Миколи Азарова, якраз і передбачала підвищення пенсійного віку громадян.

Крім того, Тимошенко пообіцяла рядовим українцям запровадити накопичувальну пенсійну систему, а високопосадовцям – навпаки скасувати усі підвищені пенсії та спеціальні виплати.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: