Яценюк дасть притулок всім сім'ям загиблих в АТО військових

Читать на русском

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк доручив губернаторам надати житло сім'ям військових, які загинули в ході проведення антитерористичної операції на сході України.

Про це він сказав на виїзному засіданні Кабміну у Вінниці, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Українські новини».

«Доповісти мені персонально, де є сім'ї загиблих військових, і забезпечити їх житлом, як це зробила сьогодні Вінницька область», - підкреслив прем'єр.

Глава уряду заявив, що 16 травня військовим було виділено 9 квартир у Вінниці, з яких 5 надали сім'ям загиблих військовослужбовців.

«Ці родини залишилися без годувальників, але вони не повинні залишитися без уваги держави. У всіх є можливості, і я спитаю про виконання цього доручення з кожного голови області», - пообіцяв Яценюк.

Також він повідомив, що силовикам, які беруть участь у АТО, на 80 % збільшили заробітну плату.

Нагадаємо, 2 травня Яценюк запевнив, що бійці, які були поранені в рамках антитерористичної операції, і сім'ї загиблих отримають матеріальну допомогу.

Того ж дня Яценюк заявив, що бійці всіх підрозділів, що беруть участь в антитерористичній операції, будуть підвищені у званнях, представлені до нагород і отримають статус учасників бойових дій.

Водночас, як повідомляло «Слово і Діло», поки МВС виплатило обіцяну матеріальну допомогу сім'ям тільки 2 з 16 міліціонерів, загиблих під час зіткнень на Майдані.

Системою «Слово і Діло» станом на 16 травня зафіксовано 267 обіцянок Арсенія Яценюка, з яких 64 були виконані, а 50 - провалені.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: