Бойко на посаді президента рятуватиме те, що сам занедбав на чолі Міненерго

Читать на русском

Кандидат у президенти Юрій Бойко включив у свою передвиборчу програму зобов’язання, які свого часу не зміг виконати на посаді міністра енергетики та вугільної промисловості, пише «Слово і Діло».

Бойко, що двічі протягом 2006-2012 років очолював енергетичне міністерство, не зміг виконати цілий ряд своїх обіцянок. При цьому, частину з них він фактично включив у свою президентську програму на майбутніх виборах. «Слово і Діло» вирішило навести кілька з них.

Так, країна і досі чекає на обіцяну 2010 року модернізацію української газотранспортної системи. Тоді Бойко не просто пообіцяв покращити ГТС, а ще й зробити це за допомогою вітчизняного обладнання. Однак за підсумками 2012 року жодного газоперекачувального агрегату українського виробництва у розпорядження газотранспортників так і не надійшло.

У 2011 році міністр повторив свою обіцянку, заявивши, що модернізація ГТС почнеться у червні 2011 року. Однак, за даними «Слова і Діла», роботи почалися з місячним запізненням. Напередодні президентських виборів кандидат Бойко вирішив збільшити масштаб обіцянки, заявивши, що на посаді глави держави він оновить увесь паливно-енергетичний комплекс України.

Ще одним пунктом передвиборчої програми Юрія Бойка є забезпечення енергетичної незалежності України. «Слово і Діло» встановило, що у пасиві політика вже є провалені обіцянки, що так чи інакше стосуються зменшення енергетичної залежності нашої держави.

До прикладу, у 2012 році очільник Міненерго заявив про намір розробляти газові родовища в акваторіях Чорного та Азовського морів. Однак до відставки Уряду у лютому 2014 році збільшення обсягів газовидобування «Чорноморнафтогазом» відбувалося виключно внаслідок дооблаштування вже відкритих родовищ.

Пізніше Бойко обіцяв, що обсяги споживання Україною природного газу будуть поступово зменшуватися: у 2012 році – на 15%, у 2013 – ще на 12%. Цей показник дійсно впав, але не настільки, як прогнозував тодішній міністр (на 7,6% та 8,9% відповідно).

Про те, які ще обіцянки Бойко намагається виконати з другої спроби, читайте у нашому спеціальному матеріалі.

«Слово і Діло» й надалі слідкуватиме за всіма обіцянками кандидатів у президенти України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: