Коваль хоче, щоб його бійців зустрічали на сході тепліше

Читать на русском

В. о. міністра оборони України Михайло Коваль у зверненні до жителів південно-східних областей поскаржився на те, що українські солдати приходять з мирною місією, а їх зустрічають «коктейлями Молотова».

«На жаль, невелика кількість громадян цих областей починають зустрічати наших солдатів, які йдуть з мирною місією, коктейлями «Молотова», блокують нашу техніку, як це було в Маріуполі, нецензурно звертаються до наших військовослужбовців, вішають їм ярлики «фашистів», «бандерівців», - цитує Коваля прес-служба Міноборони, пише «Слово і Діло».

Він підкреслив, що ми живемо в непростий час, «коли деякі з вас, одурманені пропагандою, забули про те, що армія, яка знаходиться на території Донецької та Луганської областей - це армія України, регулярні Збройні Сили». «До їх складу входять як громадяни Луганщини, Донеччини, так і хлопці зі Львова, Хмельницького. Це люди, які захищають свої кордони і які захищають вас!», - наголосив Коваль.

Він також нагадав, що українські військові прийшли в регіон з мирною місією. «Ми прийшли захистити наших громадян! І сам хід антитерористичної операції наочно показує те, що наші солдати і колеги з Національної гвардії, СБУ, роблять все, щоб не постраждали мирні жителі», - йдеться в повідомленні.

Разом з тим Коваль зазначив, що є люди, які налаштовані кардинально проти військових. «Є відкриті провокатори, і відкриті вороги, які беруть в руки зброю, труять наших солдатів, як це було під Маріуполем». Він також підкреслив, що військові будуть робити все виключно в рамках законодавства.

Як повідомлялося, 10 травня бійці Національної гвардії України покинули епіцентр подій в Маріуполі, щоб не провокувати місцевих жителів. Нагадаємо, 9 травня в місті відбулися зіткнення між військовими Нацгвардії і сепаратистами, в результаті яких один військовослужбовець загинув.

Поточний рейтинг Михайла Коваля в системі «Слово і Діло» становить 11% - він виконав тільки 1 з 9 зафіксованих проектом обіцянок. Скільки обіцянок знаходиться в процесі виконання можна дізнатися на нашому сайті.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: