«Нафтогаз» буде монополістом з реверсу газу в Україну

Читать на русском

«Нафтогаз» найближчим часом буде монополістом у реверсі газу в Україну.

Про це заявив новий голова «Нафтогазу» Андрій Коболєв, повідомляє корреспондент «Слово і Діло».

«В квітні всі бажаючі поставити реверсний газ в Україну, повинні продавати газ «Нафтогазу». Ми зробимо конкурс, аукціон. Всі бажаючі приходять, і хто дасть нижчу ціну, у того ми й купуємо. Робимо це прозоро, розповімо, в кого купуємо, по якій ціні», - пояснив він.

Також він він заявив, що «Нафтогаз» звернувся до міністра економіки Олександра Шлапака з тим, щоб усім приватним продавцям реверсного газу в Україну треба додати ПДВ. «Усі, крім «Нафтогазу». Цю норму залишити нам критично важливо, тому що інакшого виріанту ми собі дозволити не можемо», - пояснив Коболєв.

Він також пояснив, чому ціна на реверсний газ зростає. «Не сплачуючи ПДВ, імпортуючи реверсний газ напряму на своє підприємство, приватна компанія автоматично економить вхідний ПДВ. Це пряма розумна економія. В результаті це призвело до того, що ціна на реверсний газ почала зростати. Тому що навіть якщо він дорожчий, ніж у «Газпрому», його все одно стало вигідно купувати», - роз'яснив Коболєв.

В кінці тижня голова «Нафтогазу» Коболєв проведе переговори з «Газпромом» про поставку газу в Україну.

Нагадаємо, що 26 березня новим керівником «Нафтогазу» став Андрій Коболєв.

Також директор департаменту економічного планування і фінансових розрахунків «Нафтогазу України» Юрій Колбушін заявляв, що з 1 травня тарифи на газ для населення будуть підвищені на 50%.

Голова МВС Арсен Аваков заявляв, що попередній голова «Нафтогаза» Євген Бакулін украв з «Нафтогазу» 4 млрд.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: