Обіцянку Тимошенко про контрактну армію реанімували Добкін та Тігіпко

Читать на русском

2 лютого 2010 року Юлія Тимошенко, будучи на той час, як і зараз, кандидатом в президенти, пообіцяла скасувати призов до армії та здійснити її перехід на контрактну основу. Втім, тоді вона президентом не стала і не мала можливості втілити її в життя.

Натомість її суперник на тодішніх виборах, екс-президент Віктор Янукович також давав цю обіцянку і в ролі кандидата в президенти, і вже будучи главою держави, але з виконанням цього завдання стабільно не складалося.

Низку обіцянок щодо контрактної армії дав і останній міністр оборони при президенті Януковичі Павло Лебєдев, але вже коли б, здавалося, було скасовано призов і перехід на контракт мав нарешті відбутися, нова влада знову змушена була відновити призов перед воєнною загрозою з боку Росії.

Нарешті, на позачергових президентських виборах 2014 року обіцянку щодо переходу на контракту армію взяли «на озброєння» політичні суперники Тимошенко – кандидат він Партії регіонів Михайло Добкін та ще один екс-регіонал і екс-міністр соціальної політики Сергій Тігіпко.  

Так, Добкін у своїй передвиборній програмі зазначив, що для створення ефективної системи обороноздатності країни єдиним виходом є переведення армії на контрактну основу.  Тігіпко, в свою чергу, заявив, що створить контрактну армію, основу якої складатимуть сили оперативного реагування.

Загалом системою «Слово і Діло» зафіксовано понад 20 обіцянок українських політиків і чиновників щодо контрактної армії та служби в ній.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: