Мусій не купує ліки у Росії

Читать на русском

Міністр охорони здоров'я Олег Мусій спростував інформацію про те, що українська сторона закуповує у Росії медикаменти для українських військових.

Таку відповідь Мусій дав на брифінгу на запитання журналіста, чи збирається МОЗ закупити ліки у Росії на 1 млн грн, передає кореспондент «Слова і Діла»  .

«Ми не збираємося закуповувати ліки для військових (українських - Ред.) у Росії. Це я вам скажу точно», - сказав Мусій.

Він зазначив, що Міністерство охорони здоров'я ніколи не займалося закупівлею ліків для військових. Цей обов'язок покладається на Департамент охорони здоров'я Міністерства оборони.

Мусій також додав, що в Україні зареєстровані ліки російських виробників - вакцини від туберкульозу та інші ліки, що мають право взяти участь у тендерах , які оголосили в МОЗ. Він зазначив, якщо ліки рятують життя людей, то немає значення, яка країна їх виробляє. Міністр пообіцяв закуповувати ліки в іноземних постачальників за низькими цінами.

17 квітня міністр спрогнозував зростання цін на ліки  у зв'язку з падінням курсу гривні.

30 квітня Мусій закликав представників фармацевтичних компаній у разі отримання корупційних пропозицій повідомляти про це в МОЗ .

Нагадаємо, Олег Мусій з 27 лютого - міністр охорони здоров'я України. У системі «Слово і Діло» зафіксовано 19 обіцянок  Мусія, серед яких обіцянка затвердити універсальний єдиний клінічний протокол лікування туберкульозу. Втім, всі обіцянки Мусія поки знаходяться в процесі реалізації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: