Євросоюз дав Яценюку 1 млрд євро

Читать на русском

Україна і Європейський Союз підписали кредитну угоду про отримання макрофінансової допомоги від ЄС в сумі 1 млрд євро, яка буде виділятися двома траншами по 500 мільйонів євро і погашатися протягом 15 років.

Меморандум підписаний під час спільного засідання українського уряду та Європейської комісії, яке проходило під головуванням прем'єр-міністра Арсенія Яценюка і президента Єврокомісії Жозе Мануеля Баррозу, пише «Слово і Діло» з посиланням на УНІАН.

Меморандум про взаєморозуміння щодо надання Україні макрофінансової допомоги в розмірі 1 млрд євро підписали міністр економіки Олександр Шлапак і віце-президент Єврокомісії Сіім Каллас.

Також підписано кредитну угоду, яка визначає Національний банк України як позичальника коштів. Перший транш в 500 млн євро буде виділено після ратифікації документів Верховною Радою України. Другий транш - за результатами оцінки виконання програми кредитування.

Всього в системі «Слово і Діло» зафіксовано 20 обіцянок Шлапака, чотири з яких виконані, а три - провалені.

Поточний рейтинг Арсенія Яценюка в системі «Слово і Діло» становить 24% - він виконав 63 з 263 зафіксованих проектом обіцянок, ще 151 його обіцянка знаходиться в процесі виконання. Які саме - дивіться на нашому сайті.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: