Булатов буде і далі давати гроші кримським спортсменам

Читать на русском

Міністр молоді та спорту України Дмитро Булатов обіцяє фінансувати кримських спортсменів, якщо ті залишаться громадянами України і не поміняють громадянство на російське.

 «Вони (кримські спортсмени - ред.) залишаються в Криму, продовжують тренуватися, і залишаються при цьому громадянами України. По суті, вони живуть в Криму, є громадянами України, отримують допомогу і фінансування, беруть участь у всіх раніше запланованих змаганнях», - пояснив Булатов, передає кореспондент "Слова і Діла".

За словами Булатова, спортсменам запропонований і другий варіант - переїхати на материкову частину. У такому випадку Мінспорту зобов'язується надати сім'ям спортсменів житлові умови і утримання.

Крім того міністр повідомив, що деякі сім'ї кримських спортсменів вже переїхали з півострова на материк України. Однак розголошувати інформацію про те, скільки кримчан і в які міста вони перебралися Булатов відмовився. «Не всі спортсмени хочуть, щоб про це знали з причин безпеки або за особистим переконанням. І ми свято бережемо побажання людей, щоб вони жили спокійно», - уточнив Булатов. Стало відомо лише те, що деякі з них переїхали в Конча-Заспу в Київ.

8 квітня і. о. міністра юстиції Павло Петренко заявив, що кримська влада створює постійні труднощі українцям, які відмовляються змінювати громадянство.

8 травня Федерація легкої атлетики пригрозила кримським спортсменам, які перейдуть до збірної Росії, серйозними санкціями.

Нагадаємо, Дмитро Булатов - міністр молоді та спорту України з 27 лютого 2014 року.

Серед 8 зобов’язань міністра, що чекають на виконання – нещодавня обіцянка нарешті виплатити призові гроші чемпіонам та призерам Олімпіади в Сочі в повному обсязі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: