У Булатова не пожаліють легкоатлетів-перебіжчиків

Читать на русском

Федерація легкої атлетики погрожує кримським спортсменам, що перейдуть до збірної Росії, серйозними санкціями.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Дзеркало тижня».

В організації заявляють, що не можуть так просто дозволити кримчанам змінити спортивну прописку, оскільки на їх підготовку були витрачені українські кошти та праця українських тренерів.

«Нехай знають ті, хто перейде під знамена російської збірної, що для нас вони стануть своєрідними поліцаями», – заявив президент ФЛАУ Ігор Гоцул.

Він також додав, що федерація домагатиметься компенсації втрачених ресурсів та заборони виступів спортсменів-перебіжчиків на міжнародному рівні. «По-перше, ми будемо вимагати від Росії серйозної грошової компенсації за ті засоби, які були витрачені на підготовку спортсменів. По-друге, ми постараємося вибити санкції від Міжнародної федерації легкої атлетики, щоб атлетам заборонили виступати під знаменами Росії на три роки», – сказав Гоцул.

В той самий час в організації кажуть, що нова влада Криму висунула місцевим спортсменам ультиматум щодо негайної зміни громадянства та виступів за російську збірну. Тому у Федерації легкої атлетики обіцяють усіляко підтримувати спортсменів, що залишаться у складі збірної України.

Наприкінці квітня міністр молоді та спорту Дмитро Булатов пообіцяв подбати про соціальне забезпечення спортсменів, що переїдуть із Криму на материкову Україну.

Серед 8 зобов’язань міністра, що чекають на виконання – нещодавня обіцянка нарешті виплатити призові гроші чемпіонам та призерам Олімпіади в Сочі в повному обсязі.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: