ГПУ хоче виправдати Попова і Сівковича за розгін Майдану

Читать на русском

Заступник начальника управління процесуального керівництва у кримінальних провадженнях ГПУ Дмитро Борзих подав клопотання до Печерського райсуду Києва про звільнення Олександра Попова та Володимира Сівковича від кримінальної відповідальності за силовий розгін Майдану.

Звільнити від покарання Попова і Сівковича пропонують на підставі закону «Про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування і покарання з приводу подій, які мали місце під час проведення мирних зібрань» від 19 грудня 2013 року і аналогічного закону від 16 січня 2014 року, пише «Слово і Діло» з посиланням на «УП».

Як відомо, справу проти Попова і Сивковіча, а також проти екс-керівніцтва київської міліції, збудили ще при попередній владі як проти винуватців силового розгону 30 листопада 2013 року. Нагадаємо, розгін студентів в ніч на 30 листопада, які мітингували на Майдані в Києві був пов'язаний з відмовою підписати угоду про асоціацію з Євросоюзом.

Як повідомлялося раніше, тимчасова слідча комісія Верховної Ради під головуванням народного депутата Геннадія Москаля встановила, що наказ про силовий розгін протестної акції біля будівлі Адміністрації Президента 1 грудня 2013 року був відданий особисто екс-міністром МВС України Віталієм Захарченко.

Загалом системою «Слово і Діло» зафіксовано 488 обіцянок Попова, з яких він виконав трохи більше третини - 165. Скільки обіцянок колишнього голови КМДА перебуває в процесі виконання можна дізнатися на нашому сайті.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: