Завдяки шкідливим звичкам українців Білоус поповнив бюджет на 2 млрд грн

Читать на русском

У квітні Міністерство доходів і зборів мобілізувало до загального фонду держбюджету майже 2 млрд грн за рахунок надходжень з акцизного податку, в першу чергу на алкогольні та тютюнові вироби.  

Про це сказано в повідомленні прес-служби Міндоходів, передає «Слово і Діло».

«В межах виконання доручення уряду Міндоходів проводить широкомасштабні заходи з детінізації українського ринку підакцизних товарів», - зазначають у міністерстві.

В рамках зазначених заходів податківці вилучили з незаконного обігу понад 800 тис. пляшок алкогольних напоїв, понад 50 тис. літрів спирту, а також більш як 900 тис. пачок тютюнових виробів, майже 2 млн фальшивих акцизних марок.

Також співробітники Міндоходів припинили діяльність 21 незаконного виробництва алкогольних напоїв та одного потужного виробництва спирту. За цими фактами відкрито 36 кримінальних проваджень.

Нагадаємо, системою «Слово і Діло» станом на 12 травня зафіксовано 8 обіцянок виконувача обов’язків голови Міндоходів Ігоря Білоуса. Зокрема, він пообіцяв стабілізувати податкові надходження, скоротити кількість податків з 20 до близько 10, затвердити новий Податковий кодекс та навіть перевірити своїх підлеглих на детекторі брехні.

7 травня Білоус відзвітував про перенаповнення державної скарбниці, заявивши, що вона наповнена на 102%.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: