Таруті слідом за Ахметовим теж захотілося створити народні дружини

Читать на русском

Глава Донецької ОДА Сергій Тарута розповів про намір створити загони народних місцевих дружинників для забезпечення правопорядку в містах області.

«400 осіб цивільних, які вийдуть разом з міліцією, 200 осіб, - я думаю, що це буде сила, тому що зі зброєю в руках бігає набагато менше громадян», - сказав Тарута, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Українські Новини».

Таким чином губернатор прокоментував заяву групи «Метінвест» про створення працівниками металургійних комбінатів спільно з муніципальною міліцією народних дружин в Маріуполі.

Губернатор вважає цю ініціативу позитивною і спрямовану на зниження рівня злочинності в регіоні. «Люди в східних регіонах налякані діями як українських правоохоронців, так і збройних сепаратистів, і хочуть самі відновити правопорядок у своїх містах», - зазначив Тарута.

У свою чергу, перший заступник генерального прокурора України Микола Голомша обурився заявою «Метінвесту» і особливо пропозицією компанії припинити в регіоні антитерористичну операцію. Він висловив думку, що таким чином «місцеві еліти» на сході намагаються зберегти свою корумповану владу і прибрати з регіону українських правоохоронців.

Голомша також повідомив, що ГПУ вже почала низку кримінальних виробництв проти місцевих чиновників, бізнесменів і керівників міліції за бездіяльність і співпрацю з сепаратистами.

Нагадаємо, раніше підконтрольна бізнесменові Рінату Ахметову компанія «Метінвест» звернулася до київської влади з вимогою припинити АТО на території Маріуполя та інших районів Донбасу. Ця заява прозвучала у відповідь на криваві зіткнення, що відбулися 9 травня в Маріуполі. У свою чергу, в. о. голови Адміністрації Президента Сергій Пашинський заявив, що Донеччину чекають «кадрові висновки» у зв'язку з вимогою компанії Ахметова.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: