Колишній віце-спікер Ради не радий, що Махніцький шиє йому кримінал

Читать на русском

Колишній перший віце-спікер Верховної Ради, народний депутат фракції КПУ Ігор Калєтнік вимагає від в. о. генерального прокурора Олега Махніцького закрити кримінальне провадження проти нього, розпочате в результаті скандального голосування парламенту 16 січня.

Про це йдеться в депутатському зверненні нардепа, оприлюдненому прес-службою Компартії, передає «Слово і Діло».  

У своєму зверненні Калєтнік, посилаючись на регламент Верховної Ради та інші законодавчі акти, доводить, що його дії 16 січня відповідали чинному законодавству й не мали в собі складу злочину.  

«Дії головуючого на ранковому пленарному засіданні Верховної Ради України, що відбулося 16 січня 2014 року, повністю відповідали  чинному законодавству, не містять будь-якого складу злочину, а, отже, не існує жодних правових підстав для здійснення щодо нього кримінального провадження. … З огляду на це, кримінальне провадження… підлягає закриттю згідно з вимогами ст.284 КПК України», – зазначається в документі.

Комуніст також просить в. о. генпрокурора перевірити законність дій працівників правоохоронних органів, які відкрили зазначені провадження, і в разі виявлення їхньої вини притягнути цих осіб до кримінальної відповідальності.

Як відомо, 16 січня більшість у Верховній Раді, основу якої на той час складали представники Партії регіонів, ухвалила низку законів, які отримали у ЗМІ назву «диктаторських». При цьому голосування відбувалося руками, а його результат був встановлений миттєво, після чого тодішня опозиція заявила про фальсифікацію цього голосування.

Системою «Слово і Діло» зафіксовано 19 обіцянок Ігоря Калєтніка, з яких наразі виконано 7. Ще 6 його обіцянок були провалені, а така сама кількість перебуває у процесі виконання.

Нагадаємо, 31 січня тепер уже екс-президент Віктор Янукович підписав закон, котрим скасовувалися закони, що були прийняті Верховною Радою 16 січня й отримали у ЗМІ назву «диктаторських».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: