Шлапак назвав суму, яку МВФ виділить Україні

Читать на русском

Міністр фінансів України Олександр Шлапак заявив, що Міжнародний валютний фонд має намір виділити Україні фінансову допомогу в розмірі майже $17 млрд в рамках стабілізаційного кредиту.

«Нам запропонована максимальна сума – 800% квоти, що дорівнює майже $16,8 млрд», – сказав Шлапак, пише «Слово і Діло» з посиланням на УНІАН.

За його словами, остаточне рішення буде прийнято 30 квітня.

«МВФ офіційно оголосив про засідання 30 числа, але я ще не пригадую випадку, коли офіційно оголошене засідання закінчувалося неприйняттям рішення. Я не хочу забігати наперед, але сподіваюся, що рішення буде позитивним», – сказав Шлапак.

Як повідомлялося, 27 березня голова Нацбанку Степан Кубів повідомив, що в першій половині квітня у Вашингтоні буде підписаний меморандум про співпрацю з МВФ у рамках дворічної програми кредитування української економіки.

У свою чергу міністр фінансів Олександр Шлапак 10 квітня заявив, що Україна виконала всі умови для отримання першого траншу фінансової допомоги від МВФ. Тоді ж він повідомив, що Україна не використовуватиме кошти перших траншів для розрахунків з Росією, а направить їх до резерву Нацбанку й на потреби бюджету.

Всього в системі «Слово і Діло» зафіксовано 20 обіцянок Шлапака, чотири з яких виконано.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: