Наступні місцеві вибори пройдуть за новим законодавством – Гройсман

Читать на русском

Вибори органів місцевого самоврядування в 2015 році пройдуть на основі нового законодавства, яке приймуть вже в 2014-му.

Про це в ході розширеної ради з питань децентралізації влади заявив віце-прем'єр- міністр Володимир Гройсман, передає кореспондент «Слова і Діла».

«У 2014 році завершиться підготовка законодавчої бази реформ. У січні-вересні 2015 року (до наступних виборів місцевого самоврядування) – це питання перехідного періоду. А в жовтні 2015 – вибори на основі нового законодавства і утворення спільних громад на новій територіальній основі», – сказав Гройсман.

Він також додав, що за дорученням прем'єр-міністра найближчим часом на розгляд уряду й парламенту буде винесено законопроект, який дозволить децентралізувати функції влади й передати частину цих функцій на рівень територіальних громад.

«Є абсолютно принципова позиція прем'єр-міністра України, щоб усі зміни відбулися в 2014 році. 2015 має стати роком динамічного зростання нашої країни», – сказав керівник Мінрегіонбуду.

Нагадаємо, 24 квітня Гройсман пообіцяв передати найближчим часом на розгляд Верховної Ради законопроект «Про співпрацю територіальних громад», який стане першим у низці нормативно-правових актів, спрямованих на реформу місцевого самоврядування.

У системі «Слово і Діло» зареєстровано 221 обіцянку Гройсмана, 110 з яких виконані, а 71 знаходиться у стадії реалізації. 40 даних Гройсманом обіцянок були провалені.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: