Мірошниченко хоче забрати право голосу в засуджених за тяжкі злочини

Читать на русском

Народні депутати Ігор Мірошниченко та Олександр Мирний внесли до Верховної Ради законопроект про позбавлення права голосу на виборах осіб, що були засуджені за тяжкі та особливо тяжкі злочини.

Про це йдеться в тексті законопроекту «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення розвитку суспільної моралі», зареєстрованому в парламенті депутатами від «Свободи», – пише «Слово і Діло».

Мірошниченко й Мирний пропонують позбавити права голосу на загальнодержавних та місцевих виборах і референдумах людей, що вчинили тяжкі та особливо тяжкі злочини. В разі прийняття закону під його дію підпадуть як ті, хто відбуває покарання, так і ті, чия судимість була погашена.

Крім того, в солдатів строкової служби та всіх, хто на момент проведення волевиявлення перебуває за ґратами, нардепи пропонують тимчасово забрати право голосу на місцевих виборах.

Нагадаємо, на 25 травня парламент призначив позачергові президентські вибори. Крім того, Кабінет міністрів пропонує ЦВК того самого дня провести всеукраїнське опитування щодо децентралізації влади.

Ігор Мірошниченко відомий своїми гучними заявами. Так, 14 березня він запропонував не пускати до Криму одіозного російського політика Володимира Жириновського, а 9 квітня звернувся до СБУ з вимогою вжити заходів проти лідера Комуністичної партії України Петра Симоненка через зазіхання на територіальну цілісність.

Ігор Мірошниченко поки не виконав жодної з 12 обіцянок, зареєстрованих у системі «Слово і Діло». Що саме наобіцяв політик, дивіться в нашому рейтингу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: