У Наливайченка заявляють, що «Стрілок» планує підірвати водосховище

Читать на русском

Керівник прес-центру Служби безпеки України Марина Остапенко заявила про те, що диверсійна група Стрєлкова планує підірвати Карлівське водосховище.

«За вказівкою ватажка бойовиків, громадянина РФ Ігоря Гіркіна сепаратисти мають намір викрасти вибухівку з шахт, у тому числі для здійснення вибуху на Карлівському водосховищі», – заявила Остапенко на брифінгу, пише «Слово і Діло» з посиланням на «УП».

Вона також розповіла, що проросійські диверсанти лякають шахтарів та інших працівників вугледобувних підприємств «Правим сектором», який нібито «планує закидати гранатами шахти разом із працюючими шахтарями». Таким чином, за її словами, сепаратисти підбурюють шахтарів до страйків.

Речник СБУ також повідомила про новий вид підривної діяльності диверсантів РФ і сепаратистів – «роздачу отруєних продуктів харчування і напоїв українським військовим і місцевому населенню, а також використання в загонах так званої «самооборони» жінок у якості живого щита».

Як відомо, 15 квітня прес-служба СБУ оприлюднила запис переговорів офіцерів російської армії з сепаратистами Донецької області. Одним із них виявився полковник ГРУ Ігор «Стрілок» Гіркін. Його ж називають помічником із силових питань самопроголошеного прем'єр-міністра Криму Аксьонова.

Нагадаємо, що 9 квітня співробітники СБУ затримали диверсанта, який хотів захопити Каховську ГЕС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: