«Свободівець» Сиротюк стверджує, що добровольців навіть не вчать стріляти

Читать на русском

Народний депутат від ВО «Свобода» Юрій Сиротюк заявив, що владою не виконується постанова «Про додаткові заходи для зміцнення обороноздатності України у зв'язку з агресією Російської Федерації», а добровольці, які перебувають у військових частинах, не отримують належної підготовки.   

Про це він заявив після відвідин навчального центру сухопутних військ «Десна», передає «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу «Свободи».

«Злочинним виглядає саботування виконання парламентської постанови, адже саме патріотично налаштовані громадяни України демонструють, як слід проводити народні антитерористичні операції», - обурюється депутат.

Зі слів Сиротюка, держава зобов’язана розгорнути навчально-тренувальні центри для добровольців на базі усіх військових частин та військових комісаріатів.

«Держава зобов'язана вишколити і спорядити громадян, які добровільно стали на її захист. Дивно виглядає, коли кількасот українських патріотів уже понад місяць перебувають на одному з полігонів 169-го навчального центру, а з ними жодного разу не провели вишкіл з користування зброєю та бойовими стрільбами», - додав він.

На думку «свободівця», наразі не потрібно шукати додаткові законодавчі механізми для залучення добровольців. Натомість, як вважає Сиротюк, Верховна Рада повинна забезпечити матеріальну підтримку для сімей добровольців, надавши їм фінансову допомогу, кредитні та податкові канікули та інші преференції.

Системою «Слово і Діло» наразі зафіксовані 2 обіцянки нардепа Юрія Сиротюка. Зокрема, Сиротюк пообіцяв добитися термінової люстрації кандидатів у президенти.

В. о. голови Адміністрації Президента Сергій Пашинський 30 квітня запевнив, що записатися добровольцем до батальйону спецпризначення може будь-який бажаючий.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: