Янукович вивіз до Росії 32 млрд доларів готівкою – Махніцький

Читать на русском

Колишній президент Віктор Янукович, а також інші високопосадовці з його оточення вивезли до Російської Федерації щонайменше 32 млрд доларів готівкою.

Про це заявив в. о. генпрокурора Олег Махніцький в інтерв’ю виданню Financial Times, передає «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу ГПУ.

«Нині Російська Федерація офіційно переховує фактично злочинців, таких як Янукович, Пшонка, Захарченко, не визнаючи їх вини. Генеральний прокурор РФ Чайка публічно заявив, що Росія не видасть їх. З Україною співпрацюють всі держави, окрім Росії. За останніми оперативними даними тільки до Росії вивезено мінімум 32 млрд доларів США», - повідомив він.

В.о. генпрокурора зазначив, що вивезені гроші витрачаються на фінансування сепаратизму в Україні.

Наразі, зі слів Махніцького, заарештовано майно та банківські рахунки Віктора та Олександра Януковичів, Андрія Клюєва та Миколи Присяжнюка на загальну суму приблизно 1 млрд 300 млн грн.

«Генеральна прокуратура України робить усе від неї залежне для вирішення проблеми повернення привласнених злочинним шляхом коштів представників колишньої української влади», - резюмував Махніцький.

Нагадаємо, 11 квітня Махніцький вже обіцяв повернути в Україну кошти, якими незаконно заволоділо колишнє керівництво країни.

Також Махніцький пообіцяв вжити заходів щодо затримання Віктора Януковича, коли той повернеться в Україну.

Системою «Слово і Діло» зафіксовано 15 обіцянок виконуючого обов’язки генерального прокурора Олега Махніцького.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: