Як змінилися обіцянки Тягнибока в порівнянні з 2010 роком - «Слово і Діло»

Читать на русском

Сайт «Слово і Діло» порівняв передвиборні програми кандидата в президенти Олега Тягнибока зразка 2010 і 2014 років.

Нинішня президентська програма Олега Тягнибока значно збільшилася в обсязі і набула, в порівнянні з його ж програмою 2010 року, більш чіткі за викладом основні положення. У новій програмі він приділив більше уваги зовнішній політиці, органам влади та обороноздатності країни.

Втім, у порівнянні з 2010 роком нових обіцянок в програмі політика додалося небагато. Так, цього року Тягнибок обіцяє громадянам вільне володіння вогнепальною та холодною зброєю, інтеграцію в євроатлантичні структури безпеки і ліквідацію обласних і районних держадміністрацій.

Але незважаючи на нововведення, в нинішній програмі політика знайшлося місце обіцянкам, запозиченим з президентської програми 2010 року. Зокрема, політик так само рішуче виступає за введення візового режиму з Росією, іспиту з української мови для держслужбовців і ліквідацію всіх комуністичних символів.

Читайте також: Чим відрізняються обіцянки кандидатів в президенти (інфографіка)

Існує також ряд обіцянок, які були в програмі 2010 року, але з тих чи інших причин відсутні в програмі зразка 2014 року. Зокрема, в 2010 році Тягнибок обіцяв ввести графу «національність» у паспорті та свідоцтві про народження, а також виключити практику подвійного громадянства. Цього року - жодної подібної заяви.

Є серед обіцянок політика і такі, які в порівнянні з 2010 роком змінилися або отримали уточнення. Так, замість обіцянки симетричного візового режиму з іншими країнами Тягнибок виступає за повноцінний безвізовий режим з ЄС. А обіцянка інтегрувати Крим в українське суспільство змінилася на радикальне «звільнити Крим від окупації».

Системою «Слово і Діло» зафіксовано 62 обіцянки Олега Тягнибока, 12 з яких йому вдалося виконати. Зокрема, він запевнив, що його та Ірини Фаріон в уряді не буде. Ще 6 обіцянок політика виконані не були. Решта 44 його заяв поки знаходяться в процесі реалізації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: