«Газпром» виставив Коболєву рахунок на $11 млрд

Читать на русском

Російський «Газпром» висунув «Нафтогазу України» рахунок за недобір газу за умовою «бери або плати» (take-or-pay) у 2013 році в розмірі $11,388 млрд.

Про це заявив заступник голови правління «Газпрому» Олександр Медведєв, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Інтерфакс-Україна.

Згідно з умовами контракту, «Нафтогаз» повинен був відібрати 41,6 млрд куб м газу, а відібрав тільки 12,9 куб м.

Як відомо, згідно з домовленостями, досягнутими в грудні 2013 року, російський газ у першому кварталі обходився Україні в $268,5, а після денонсації «Харківських угод» керівництво «Газпрому» вирішило скасувати всі знижки на газ для України. Таким чином, ціна на російське паливо досягла позначки в майже $500 за тисячу кубометрів.

Нагадаємо, що голова Кабінету міністрів Арсеній Яценюк 3 березня 2014 року заявив, що Україна виплатить борг «Газпрому». Водночас міністр енергетики Юрій Продан заявив, що найближчим часом Україна сплатить Росії заборгованість за використаний в лютому 2014 року газ - $400 млн, але в підсумку обіцянку не стримавВ свою чергу, кандидат у президенти України Петро Порошенко пообіцяв позбавити Україну цінового газового тиску протягом трьох років.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: