У Коваля розповіли, як збираються покращити українську армію

Читать на русском

Міністерством оборони України розробляється нова організаційно-штатна структура з метою підвищення ефективності з одночасним зменшенням чисельності надбудови органів військового управління.

«Головне завдання проведеної реформи - докорінно змінити філософію військового управління, зробити систему управління мобільної й ефективної, а також усунути дублюючі функції в Міністерстві оборони України та Генеральному штабі Збройних Сил України», - йдеться в повідомленні, розміщеному на сайті Міноборони, пише «Слово і Діло».

У відомстві вважають, що існуюча «громіздка і неповоротка» надбудова органів військового управління показала свою низьку ефективність. «Враховуючи це, під час розробки нової системи управління враховані міжнародні стандарти та практичні результати діяльності управлінських структур в провідних арміях світу», - йдеться в заяві.

У Міноборони також заявили, що нова структура буде сприяти дієвості та оперативності функціонування ВСУ, їх всебічного забезпечення «для найкращого виконання завдань за призначенням», а також унеможливить корупційні ризики.

Згідно з повідомленням, після затвердження нової структури керівники структурних підрозділів призначатимуться рішенням Колегії МОУ на підставі висновків Вищої атестаційної комісії.

Нагадаємо, в. о. голови Адміністрації Президента Сергій Пашинський стверджує, що зараз Україна має найбільш боєздатну армію за всі роки незалежності.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: