Доній пояснив, як одним своїм рішенням влада розвалить країну

Читать на русском

Народний депутат Олесь Доній вважає, що пропонована урядом ліквідація облдержадміністрацій може призвести до розвалу країни.

Про це він написав у своєму «Фейсбуці», передає «Слово і Діло».

«Яценюк пропонує де-факто ліквідувати пів-України. Запропонував з трибуни ВР внести зміни до Конституції і ліквідувати обласні державні адміністрації. Це здача пів-країни!», - підкреслив Доній.  

Депутат пояснює, що ліквідація облдержадміністрацій в східних і південних регіонах, де діють сепаратисти, може закінчитися для цих регіонів повторенням «кримського сценарію».  

«Це значить, що в Донецькій області, де вчора російські фашисти палками били по головах українських патріотів, не буде більше обласної державної адміністрації. Це те, що було в Криму. Там теж не було облдержадміністрації, а власний виконавчий орган», - додав він.

Доній звинуватив владу в тому, що вона діє заодно з Партією регіонів та Компартією і, відповідно, працює на догоду Кремля. «От вона коаліція: Яценюк-ПР-КПУ. І десь там Кремль за спинами», - обурився він.

Зазначимо, що раніше ідею ліквідації місцевих адміністрацій розкритикував також нардеп від «Батьківщини» В’ячеслав Кириленко. Він заявив, що це призведе до дестабілізації ситуації в країні.

Нагадаємо, вперше ідею ліквідації облдержадміністрацій прем’єр-міністр Арсеній Яценюк озвучив в березні.

1 квітня голова Мінрегіону Володимир Гройсман запевнив, що в ході реалізації реформи місцевої влади облдержадміністрації буде ліквідовано. Замість них буде створено префектури з функціями контролю та нагляду, але без функцій виконавчої влади.

Системою «Слово і Діло» зафіксовано 11 обіцянок Олеся Донія, з якими можна ознайомитися на нашому сайті.  

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: