Бойко розповів, що треба зробити, щоб виграти суд у Газпрома

Читать на русском

Колишній міністр енергетики та кандидат у президенти Юрій Бойко вважає, що в України є шанс виграти справу з Газпромом  у Стокгольмському арбітражі.

Для цього українські посадовці мають відповідальніше поставитись до документів на відбір газу, заявив Бойко в ефірі телеканалу ICTV, пише «Слово і Діло».

«Вважаю, що у нас є шанс виграти Стокгольмський арбітраж у разі, якщо ми дуже правильно і грамотно підійдемо до підписання акту з отримання газу... Я вважаю, що уряд робить помилку, забираючи газ із труби і не підписуючи акт, це серйозно послабить наші позиції у Стокгольмі", - сказав Бойко.

Напередодні прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк повідомив, що Україна звернеться до Стокгольмського суду із позовом до Газпрому та передав російському газовому монополісту передарбітражну ноту. За його словами, Україна готова платити за російський газ не більше 268 доларів за тисячу кубометрів. Якщо росіяни погодяться на такі умови, Україна зобов’язується негайно розплатитися з усіма газовими боргами.

Раніше ідею судитися з Газпромом висловив міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Продан. Нагадаємо, росіяни перестали визнавати газові домовленості Януковича-Медвєдєва та встановили ціну в 485 доларів за 1000 кубометрів.

Юрій Бойко роздав 107 обіцянок, зареєстрованих системою «Слово і Діло». З них він виконав 22, натомість 50 обіцянок втілити в життя так і не вдалося. Так, 2 місяці тому екс-міністр енергетики заявляв, що ситуація на ринку пального залишатиметься стабільною, однак його прогноз не справдився.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: