У Дещиці розповіли, коли Україна дожене Молдову

Читать на русском

У Міністерстві закордонних справ України заявили, що очікують другого етапу лібералізації візового режиму з Європейським Союзом вже протягом наступного місяця.

Про це на брифінгу «Безвізовий режим: коли Україна дожене Молдову?» сказав заступник міністра Андрій Олефіров, повідомляє «Слово і Діло» із посиланням на «Українські новини».

Наступною фазою процесу спрощення візового режиму, за словами чиновника, є імплементація, тобто підготовка обома сторонами законодавчої бази для виконання рішення. Кабінет міністрів направив відповідний пакет законопроектів на розгляд депутатів ще у березні. На сьогодні Верховній Раді для цього залишилось прийняти усього 4 з них.

Важливим питанням введення безвізового режиму з ЄС, серед іншого, є і запровадження біометричних паспортів.

У свою чергу, європейці з боку українських політиків бачать більше обіцянок, аніж конкретних дій. Так, голова Представництва ЕС в Україні порадив українським політикам менше обіцяти і більше діяти для досягнення безвізового режиму з Європою.

Між тим, про питання зняття обмежень для поїздок українців до ЄС говорив і Арсеній Яценюк, і Арсен Аваков, і Андрій Дещиця. Усі вони прогнозують завершення цього процесу вже у 2014 році.

Втім, схожі обіцянки давали також представники попередньої влади. Запровадження безвізового режиму було одним із пунктів передвиборної програми Партії Регіонів на виборах до Верховної Ради 2012 року. Ще раніше подібні обіцянки давали Сергій Тігіпко, Віктор Янукович та Борис Колесніков. Останні троє, як відомо, свої обіцянки не виконали.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: