Чиновники роздали більше сотні обіцянок чорнобильцям – «Слово і Діло»

Читать на русском

«Слово і Діло» нарахувало понад сотню обіцянок за останні 5 років, які стосуються постраждалих від чорнобильскої катастрофи.

Переважна більшість обіцянок чорнобильцям стосується матеріальної допомоги та оздоровлення. Зазначимо, що найбільше таких обіцянок у різні роки прозвучало саме напередодні або в день річниці катастрофи. Так, 3 дні тому міський голова Донецька Олександр Лук’янченко пообіцяв виділити постраждалим від аварії на ЧАЕС 9 квартир у центрі міста. Того самого дня губернатор Харківщини Ігор Балута заявив, що сприятиме поновленню дії закону про соціальний захист чорнобильців.

Загалом, подібні слова останніми днями часто можна почути не лише від посадовців, але й від депутатів різних рівнів.

Проте далеко не всі з них виконуються. Зі 105 обіцянок чорнобильцям, розданих за останні 5 років, виконані тільки 42. Ще 31 обіцянка так і не була виконана. Антирекорд за цим показником належить колишньому прем’єр-міністру України Миколі Азарову. На його рахунку – 6 недотриманих зобов’язань перед чорнобильцями. Так, екс-голова уряду у 2011 році не врахував у держбюджеті видатки на покращення медичного обслуговування постраждалих від аварії на ЧАЕС, а наступного року не здійснив обіцяну реконструкцію Київського центру радіаційного захисту.

28 обіцянок постраждалим від аварії на Чорнобильській АЕС нині мають статус «у процесі». Серед таких – нещодавня обіцянка міністра соціальної політики Людмили Денісової не зменшувати соціальні виплати чорнобильцям у 2014 році.

Ще 6 обіцянок з цієї теми в системі «Слово і Діло» отримали особливий статус і перенесені до архіву, оскільки з різних причин уже не можуть бути виконані чиновниками, які їх дали.

«Слово і Діло» й надалі стежитиме за обіцянками, які чиновники даватимуть стосовно чорнобильців.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: