Що обіцяв Гриценко виборцям у 2010 році й зараз – «Слово і Діло»

Читать на русском

Сайт «Слово і Діло» порівняв передвиборні програми кандидата в президенти Анатолія Гриценка зразка 2010 і 2014 років.



Президентська програма Анатолія Гриценка в порівнянні з його ж програмою 2010 року  настільки малооб'ємна, що швидше нагадує політичну декларацію, а не план реальних дій.

Втім, у новій програмі Гриценка таки є повторювані обіцянки, але з уточненнями. Так, замість заявленої у 2010 році обіцянки посилити кримінальну відповідальність для чиновників, у президентській програмі 2014 року політик обіцяє провести їх люстрацію. А розмита обіцянка зменшити державне регулювання економіки видозмінилося в не менш туманне «створення сприятливих умов для бізнесу».

Існує також низка обіцянок, які були в програмі 2010 року, але з тих чи інших причин відсутні у програмі зразка 2014 року. Зокрема, Гриценко обіцяв ліквідувати недоторканність посадових осіб, скоротити кількість чиновників у виконавчій владі, а також реформувати податкову систему.

Варто зазначити, що в нинішній президентській програмі, як і в 2010 році, Гриценко відкрито не висловлює свого ставлення до євроінтеграції України, а питання вступу України в НАТО та інші структури колективної безпеки політик тактовно обходить.

Крім того, в 2010 році, як і в цьому, Гриценко приділяв більше уваги вирішенню проблем в органах влади (6 обіцянок) та економіці (3 обіцянки). Але в нинішній програмі політик дав у цих сферах лише по одній обіцянці.

Читайте також: Чим відрізняються обіцянки кандидатів у президенти (інфографіка)

Системою «Слово і Діло» зафіксовано 54 обіцянки Анатолія Гриценка. 9 з них, включаючи амністію Юлії Тимошенко після зміни президента, йому вдалося виконати. Ще 6 обіцянок політика, серед яких обіцянка про те, що депутати об'єднаної опозиції будуть персонально голосувати в парламенті і що в списках опозиції не буде майбутніх «тушок», виконані не були. Решта 39 його заяв поки знаходяться в процесі реалізації.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: