Соболєв хоче побудувати «з нуля» всю судово-правоохоронну систему

Читать на русском

Голова Люстраційного комітету при Кабінеті міністрів Єгор Соболєв вважає, що всіх суддів, правоохоронців та працівників спецслужб потрібно звільнити й побудувати ці системи заново.

Про це з посиланням на «Радіо Свобода» повідомляє «Слово і Діло».

«Треба люструвати самі органи влади. Потрібно заново засновувати прокуратуру, спецслужби, міліцію. Це буде набагато ефективніше – набрати органи з нових людей, ніж намагатися «вилікувати» нинішні», – заявив Соболєв.

Нагадаємо, 8 квітня Верховна Рада ухвалила Закон «Про відновлення довіри до судової системи України», більш відомий як закон про люстрацію суддів. Відповідно до нього, тимчасова спеціальна комісія має проводити перевірку суддів, щодо діяльності яких виникають сумніви. В першу чергу вона стосується суддів, які обмежували права мітингувальників минулої зими в Києві.

Раніше Соболєв опублікував текст закону про люстрацію, в якому йшлося про суттєві обмеження для працівників усього державного апарату.

«Слово і Діло» зареєструвало всього 2 обіцянки Єгора Соболєва, обидві – в процесі виконання. Що саме пообіцяв голова Люстраційного комітету, дивіться в нашому рейтингу.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: