У Махніцького теж вирішили, що Сашко Білий застрелився

Читать на русском

Один із лідерів ультраправої організації «Правий сектор» Олександр Музичко, відомий також як Сашко Білий, під час затримання 25 березня вистрелив у себе сам.

Про це заявив заступник генерального прокурора України Олексій Баганець, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Радіо Свобода».

Версія прокуратури збігається з результатами службового розслідування МВС, опублікованого на початку квітня: смертельного вистрілу активіст ультраправих випадково завдав собі сам.

Нагадаємо, Олександр Музичко загинув у ніч на 25 березня поблизу Рівного під час спроби його затримання. За твердженням правоохоронців, Сашко Білий активно відстрілювався від бійців внутрішніх військ та навіть поранив одного з них.

Одразу після інциденту міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков оголосив про те, що розслідування смерті Музичка буде прозорим та пообіцяв допустити до нього громадського спостерігача. Тоді ж «Правий сектор» висунув вимогу відставки міністра, на що той відповів, що приймає виклик і суворо стежитиме за всіма, хто порушує громадський порядок, особливо за тими, хто зі зброєю в руках.

Очільник Генпрокуратури Олег Махніцький вже виконав 3 з 15 своїх обіцянок, зафіксованих «Словом і Ділом». Решта обіцянок генпрокурора чекають на виконання: зокрема про затримання Януковича, коли той повернеться в Україну та встановлення осіб посадовців, що сприяють сепаратистському руху на сході країни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: