У Авакова не знайшли порушень під час затримання Сашка Білого

Читать на русском

МВС опублікувало результати внутрішнього розслідування за справою загибелі Олександра Музичка, відомого як Сашко Білий.

«За результатами службового розслідування порушень службової дисципліни та інших нормативно-правових актів, що регламентують діяльність органів внутрішніх справ, у діях працівників ГУБОЗ МВС України не становлено», - повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ. Таким чином, за версією правоохоронців, смертельний вистріл Музичко завдав собі сам, перед цим поранивши працівника міліції, який намагався затримати активіста «Правого сектору».

Нагадаємо, Олександр Музичко, відомий також як Сашко Білий, загинув 25 березня під час затримання правоохоронцями. Після інциденту «Правий сектор» поставив вимогу про відставку голови МВС Арсена Авакова та залучення працівників спецпідрозділу «Сокіл», причетних до затримання активіста, до відповідальності. Водночас Аваков вважає, що затримання Музичка проводилося в рамках закону, і готовий до громадського контролю у справі про загибель активіста «Правого сектора». 28 березня український парламент створив тимчасову слідчу комісію з розслідування обставин цієї справи, яку очолив позафракційний депутат Юрій Дерев'янко.

Раніше очільник МВС заявив, що не допустить криміналу у «Правому секторі». А після нещодавньої стрілянини на Хрещатику роззброювати активістів узялася й Верховна Рада.

На сьогодні у системі «Слово і Діло» зареєстровано 36 обіцянок Арсена Авакова, 22 з яких нині у процесі виконання, ще 12, зокрема, про звільнення політв’язнів  -  дотримані.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: