Коломойський закликав дніпропетровських підприємців доплачувати працівникам

Читать на русском

Голова Дніпропетровської обласної державної адміністрації Ігор Коломойський звернувся до підприємців області із закликом виплачувати працівникам 20% надбавки до зарплатні, аби урівноважити падіння курсу гривні.

Зокрема губернатор пропонує виплачувати працівникам премії, бонуси та надбавки «за роботу в умовах воєнного часу», повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу ДОДА.

«ОДА закликає всі підприємства встановити ці надбавки в розмірі не менш як 20% від середнього рівня доходів працівників в січні-лютому 2014 року та розпочати їх нарахування за період з березня 2014 року, і сподівається на зрозуміння. В першу чергу, цей заклик стосується великих містоутворюючих підприємств області», - йдеться у повідомленні.

Коломойський пояснив таку необхідність тим, що Україна вже тривалий час перебуває у стані неоголошеної економічної війни з боку Російської Федерації, а в останні місяці дестабілізації ситуації сприяє анексія Криму та заворушення на сході: «Всі ці безпрецедентні події вкрай негативно вплинули на український фінансовий ринок. Різко девальвувала гривня, помітно зросла вартість споживчого кошика для населення».

Після стабілізації ситуації губернатор Дніпропетровщини пропонує бізнесменам перерахувати всі зарплати та пенсії, а тим часом здійснювати індексацію доходів працівників шляхом бонусів та соціальних виплат. У соціально-економічній раді області вже пообіцяли розпочати відповідні переговори з місцевими промисловцями.

Нагадаємо, раніше заступник голови Дніпропетровської ОДА Борис Філатов оголосив про те, що в області за здачу міліції сепаратистів, диверсантів та зброї платитимуть гроші. Раніше Дніпропетровщина стала одним із перших регіонів України, що сформували власні військові спецзагони для захисту від сепаратистів.

«Слово і Діло» зареєструвало 10 обіцянок Ігоря Коломойського, 1 з яких він уже виконав. Ще 9 нині у процесі виконання. Так, губернатор заявив про те, що під час перебування на посаді не буде займатися бізнесом, а також про те, що забезпечуватиме в регіоні спокій.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: